Feestelijke opening

Uitnodiging


FEESTELIJKE OPENING

Het Sarphatipark is inmiddels heropend. Het Noordelijk deel ligt er prachtig bij. Een mooie gelegenheid om u uit te nodigen voor een feestelijke opening op zaterdag 8 oktober vanaf 13.30 uur op de picknickplaats alwaar De Amsterdamse Klezmerband u muzikaal zal ontvangen.

Het is ook een mooie gelegenheid om de plaquette bij het Monument van Samuel Sarphati officieel te onthullen. Met deze onthulling willen we het noordelijk deel van het park officieel openen.

We hopen u allen te ontmoeten bij deze feestelijke opening. Vooral vraag ik uw aandacht voor de prachtige voorstelling van Harpert Michielsen, die op eigenzinnige wijze het verhaal van Dr Sarphati tot leven weet te brengen.

Tot ziens, Onno van der Vlerk (voorzitter)
Vereniging Sarphatipark

Programma feestelijke opening Sarphatipark zaterdag 8 oktober 2022

13.30 – inloop picknickplaats Sarphatipark (Noordelijk deel), klezmer muziek

14.00 – toespraak Onno van der Vlerk, voorzitter Vereniging Sarphatipark en (onder voorbehoud) Rocco Piers, dagelijks bestuurder Stadsdeel Zuid

14.10 – opening park middels onthulling van de Plaquette over Samuel Sarphati door Rocco Piers en Onno van der Vlerk bij het monument voor Samuel Sarphati

14.20 – toast op het gerenoveerde park op de picknickplaats, muziek

14.45 – Rondleidingen door het park o.l.v .Quirijn Verhoog, ontwerper, vanaf Groengemaal; Nicole de Rop, flora en fauna en Onno van der Vlerk, Vereniging Sarphatipark vanaf de  picknickplaats

15.30 – Standup Historian Harpert Michielsen -> over Samuel Sarphati

16.00 – Borrel leden Ver. Sarphatipark en genodigden, Couscous Club, Ceintuurbaan 346

17.30 – Einde 

13.00  tot 16.30 Het Groengemaal is speciaal voor de gelegenheid feestelijk geopend. Bezoekers kunnen er plantjes, struiken en zaden ruilen en kopen. De kleintjes kunnen tussen het groen op zoek naar kabouters en goudvissen, zelf tuinkers zaaien en helpen vuil prikken in het park. Ook wordt de winnaar van de “Grote Kabouterprijsvraag” bekend gemaakt.

Slecht weer programma: Bij slecht weer gaat na de symbolische opening in het park, het programma verder in de Couscous club, Ceintuurbaan 346. In verband met de beperkte ruimte hebben daar leden van de Vereniging Sarphatipark en genodigden voorrang.